Iglo verkocht chili con paardenvlees

Iglo haalt de chili con carne uit de verkoop»
Iglo haalt de chili con carne uit de verkoop Iglo

Er zit paardenvlees in de chili con carne van Iglo. Daarom haalt het concern het product, de Chili Con Carne met rijst van 400 gram, uit de verkoop.

Iglo had een onderzoek ingesteld naar alle producten waar rundvlees in is verwerkt. Bij de chili, die wordt geproduceerd door het Belgische Frigilunch, bleek dat er 2 procent paardenvlees in de maaltijd zat.

"Hoewel de voedselveiligheid hier niet in het geding is, is dit duidelijk onaanvaardbaar", zegt Iglo. Volgens informatie op de verpakking zou er alleen rundvlees in zitten.

Positieve test

Het A-merk verkoopt het product pas weer als het onderzoek van Iglo Foods is afgerond en het bedrijf "weer volledig vertrouwen heeft in de leverancier".

Sinds het begin van het paardenvleesschandaal heeft Iglo in totaal 69 tests laten uitvoeren. Alleen de chili testte positief op paardenvlees; in alle andere rundvleesproducten van het concern die op de Nederlandse markt zijn gebracht, is geen paardenvlees aangetroffen.

Excuses

Consumenten die het product hebben gekocht, kunnen contact opnemen met Iglo om het aankoopbedrag terug te krijgen. Wat zij daarna met hun maaltijd doen, is aan de consument zelf, aldus een schriftelijke verklaring van het bedrijf. ,,Het product is veilig om te eten, het grote punt is dat er iets in zit dat niet op het etiket staat''.

Iglo maakt in een verklaring excuses aan de klanten. ,,Wij hechten groot belang aan de kwaliteit en betrouwbaarheid van onze producten. Iglo Foods Group heeft een doorlopend dna-testprogramma geïntroduceerd en we hebben onze kwaliteitsprocedures versterkt", zegt het na de vondst van het paardenvlees.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Onrust in Burkina Faso Video De regering van Burkina Faso heeft een omstreden voorstel voor een grondwetswijziging ingetrokken...30 okt 2014, 10674 keer afgespeeld
  • » Iedereen is 1 in Rotterdam Video In Rotterdam hebben zo'n tweehonderd mensen meegelopen in een tocht voor de eenheid. Ze willen...30 okt 2014, 1263 keer afgespeeld
  • » OM eist 20 jaar cel voor vergiftigen van echtgenoten Video De vrouw ontving na de dood van beide mannen ook geld uit hun levensverzekering.30 okt 2014, 1096 keer afgespeeld

Meer video en audio