NOS NieuwsAangepast

FBI stelt 'sexting' aan de kaak

De Amerikaanse FBI kampt met een grote toename aan ongewenst seksueel gedrag onder medewerkers, meldt nieuwszender CNN. Vooral telefoons en computers worden daarvoor misbruikt. Steeds meer politiemensen sturen elkaar intieme berichten en naaktfoto's, blijkt uit een intern rapport dat in handen is van de zender.

Een FBI-topvrouw zegt tegen CNN dat dit soort gedrag, ook bekend als 'sexting', niet door de beugel kan. "Als je een telefoon van de FBI krijgt, dan is die voor je werk. We geven hem niet zodat je die collega die je wel aantrekkelijk vindt, kunt sms'en of om foto's te sturen zonder kleren aan."

Maîtresse

In de afgelopen twee jaar heeft de FBI 1045 agenten een straf opgelegd wegens ongewenst gedrag. In 85 gevallen waren de overtredingen zo zwaar dat ontslag volgde.

Dat gebeurde bijvoorbeeld bij een agent die werd betrapt met kinderporno en een andere die een relatie hervatte met een ex-vriendje, hoewel ze wist dat die man drugs dealde. Een andere agent kreeg in een dronken bui ruzie met zijn maîtresse. Omdat de man weigerde zijn dienstwapen aan toegesnelde politieagenten te overhandigen, werd hij hardhandig gearresteerd.

Afluisteren

In de rapporten staan ook gevallen die niet seksueel getint zijn, zoals een agent die afluisterapparatuur in het kantoor van zijn baas plaatste om erachter te komen wat die van hem dacht. Ook deze agent werd op staande voet ontslagen.

In een reactie zegt de werknemersorganisatie van FBI-agenten dat het slechts om een klein gedeelte van de 36.000 medewerkers van de FBI gaat. "Je moet niet vergeten dat het percentage mensen dat een straf krijgt tot de laagste bij de overheid behoort."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl