'Ahold aast op winkelketen in VS'

Een supermarkt van Harris Teeter in South Carolina»
Een supermarkt van Harris Teeter in South Carolina daysofthundr46 - Flickr / Creative Commons 2.0 by-sa

Analisten in de Verenigde Staten noemen de kans groot dat Ahold een Amerikaanse winkelketen overneemt. Als de overname doorgaat, verstevigt het moederconcern van Albert Heijn zijn positie in zuidelijke staten van de VS en in Washington DC.

De bank JPMorgan Chase is ingeschakeld om de overname van de supermarktketen Harris Teeter te onderzoeken en te begeleiden, meldt het financieel persbureau Bloomberg. Na het bericht steeg het aandeel Harris Teeter een paar procent op de beurs.

Ahold wil geen commentaar geven op het bericht.

Zuidelijke staten

Harris Teeter heeft meer dan 200 supermarkten, voornamelijk in staten als North en South Carolina, Virginia, Georgia, Tennessee en Florida. Volgens Bloomberg had Harris Teeter het afgelopen jaar een omzet van 4,5 miljard dollar en is de keten zo'n 3 miljard waard.

Bijna twee weken geleden werd bekend dat Ahold zijn aandeel in de Zweedse supermarktketen ICA van de hand doet. Een Zweedse investeringsmaatschappij zou voor dat aandeel 2,4 miljard euro willen betalen.

Deel deze pagina

Audio

  • Ahold aast op Amerikaanse supermarktketen Ahold zou interesse hebben in een grote Amerikaanse supermarktketen. Volgens persbureau Bloomberg aast het Nederlandse bedrijf op... Harris Teeter supermarkets, dat tot 3 miljard dollar zou kosten. Analist Patrick Roquas van Rabo Securities geeft uitleg.

Video en Audio

  • » Cream bassist Jack Bruce overleden Video Hij gold als een van de beste basgitaristen in de popmuziek, Jack Bruce. Hij werd wereldberoemd...25 okt 2014, 2855 keer afgespeeld
  • » Iraaks leger herovert stad bij Bagdad Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 3738 keer afgespeeld
  • » IS teruggedrongen in Irak Video Op sommige plaatsen in Irak worden de strijders van terreurgroep Islamitische Staat langzaam...25 okt 2014, 2960 keer afgespeeld

Meer video en audio