Ajax uitgeschakeld na penalty's

De Roemeense gastheren hadden thuis na negentig minuten de schade van Amsterdam - waar in mei de finale van de EL wordt gehouden - hersteld (2-0) en wonnen na een doelpuntloze verlenging de strafschoppenserie met 4-2.

Na een fel begin van Steaua had Ajax al snel zijn zaakjes op orde. Het kreeg ook de eerste grote kans; Christian Eriksen schoot van dichtbij tegen Vlad Chiriches aan.

Na ruim een half uur pakte Vermeer een terugspeelbal van Siem de Jong in de handen, waarna Raul Rusescu uit de indirecte vrije trap op de rand van het doelgebied in de muur schoot. Vijf minuten later trof Steaua wel doel; Jasmin Latovlevici wipte de de bal over Kenneth Vermeer heen.

Schöne, Moisander missen penalty

Het in de eerste helft nauwelijks gevaarlijke Steaua putte moed uit het onverwachte doelpunt en legde Ajax na de rust het vuur na aan de schenen. De paal redde Ajax nog bij een pegel van Adrian Popa op de paal, maar een kwartier voor tijd trof Chiriches van afstand doel.

Na de 2-0 herpakte Ajax zich tegen het moegestreden Steaua en was het tot twee keer toe dicht bij succes; Derk Boerrigter kopte tegen de paal en Ricardo van Rhijn zag zijn kopbal ternauwernood gestopt.

Steaua wankelde, maar haalde schadevrij de verlenging. Die leverde amper kansen op, al schoot Thulani Serero namens Ajax nog wel naast. Vervolgens faalden de Ajacieden Schöne en Moisander vanaf de stip.