Volop werk in Zeeuws-Vlaanderen

Aan de Nederlandse kant van de kanaalzone Gent-Terneuzen staan 275 vacatures open»
Aan de Nederlandse kant van de kanaalzone Gent-Terneuzen staan 275 vacatures open ANP

Door de economische crisis liggen de banen niet voor het oprapen. 7,5 procent van de beroepsbevolking zit zonder werk thuis. Dat is het hoogste aantal in 30 jaar, zo maakte het CBS vanochtend bekend.

Toch zijn er nog plekken in Nederland waar wel volop werk te vinden is. In Zeeuws-Vlaanderen bijvoorbeeld.

Gent-Terneuzen

In de kanaalzone tussen Gent en Terneuzen zit de industrie te springen om goed opgeleid personeel.

Er staan 275 vacatures open aan de Nederlandse kant van de grens. Net over de grens met België zijn 650 vacatures nog niet ingevuld.

Techniek

Het personeelstekort in de industrie wordt vooral veroorzaakt door een tekort aan technisch opgeleide jongeren, zegt een arbeidsdeskundige uit Terneuzen. Vraag en aanbod sluiten niet goed op elkaar aan.

De directeur van Bracke Elektromotoren is het daarmee eens. Volgens hem is Zeeuws-Vlaanderen niet aantrekkelijk genoeg voor jongeren. Er zijn nauwelijks opleidingen in de regio en techniek is niet populair.

Deel deze pagina

Video

Veel openstaande vervangingsvacatures Zeeuws-Vlaanderen

Terwijl 7,5 procent van de beroepsbevolking werkloos is, geraken in Zeeuws-Vlaanderen vele vacatures niet ingevuld. Geen nieuwe... vacatures, maar vacatures die zijn ontstaan omdat er vervanging nodig is voor het huidige personeel.

Video en Audio

  • » "Veel politie op de been in Jeruzalem" Video De Israëlische politie heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag gisteravond op...30 okt 2014, 9 keer afgespeeld
  • » Amsterdam bezoekt China Video Vandaag wordt in Peking de ''China Holland Business Summit'' gehouden. Chinese en Amsterdamse...30 okt 2014, 486 keer afgespeeld
  • » Spanning Jeruzalem loopt op Video De Israëlische anti-terreureenheid heeft een man doodgeschoten die wordt verdacht van de aanslag...30 okt 2014, 1634 keer afgespeeld

Meer video en audio