NOS VoetbalAangepast

Roebin klopt bekerhouder Atlético

In de Europa League heeft bekerhouder Atlético Madrid de achtste finales niet gehaald.

De 0-1 zege bij Roebin Kazan in Moskou volstond niet omdat de Russen in Spanje met 2-0 hadden gezegevierd.

Pas zes minuten voor tijd brak Radamel Falcao na goed voorbereidend werk van Adrián de ban voor de tweevoudig winnaar van de Europa League. Atlético zette nog aan voor een slotoffensief, maar de Russen hielden stand, ook al ging dat ten koste van een rode kaart van aanvoerder César Navas na een charge op Falcao kort voor tijd.

Spurs met hakken over sloot door

Tottenham Hotspur haalde de achtste finales met de hakken over de sloot. De Londonaren hadden thuis tegen Olympique Lyon met 2-1 gezegevierd en kwamen in Frankrijk op de valreep op 1-1.

Maxime Gonalons kopte Lyon op 1-0 na een vrije trap van Clément Grenier, waarna de Fransen kort voor rust ontsnapten aan de 1-1 toen Lewis Holtby de paal raakte. In de slotminuut tekende Moussa Dembélé met een verwoestende uithaal wel voor de bevrijdende 1-1.

Ameobi schiet Newcastle voorbij Metalist

Newcastle United, dat tegen Metalist Charkov thuis niet verder was gekomen dan 0-0, won in Oekraïne met 1-0 door een benutte strafschop van Shola Ameobi.

De Engelsen hielden vervolgens stand, mede dankzij een aantal knappe reddingen van doelman Tim Krul.

Lazio verslaat Mönchengladbach

Lazio Roma, dat vorig jaar door Atlético uit de achtste finales werd gehouden, haalde nu de laatste zestien wel. Borussia Mönchengladbach, met Luuk de Jong in de basis, werd verslagen.

Na de 3-3 in Duitsland werd het thuis 2-0. Voor rust scoorde Antonio Candrava na knullig balverlies van Alvaro Dominguez. Álvaro González tekende voor de 2-0 nadat doelman Marc-André ter Stegen de bal had losgelaten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl