NOS NieuwsAangepast

Capgemini beperkt loonsverlaging

IT-bedrijf Capgemini zegt nog steeds de lonen te willen verlagen. Maar vanwege ophef onder personeel wil het bedrijf de loonsverlaging beperken tot maximaal 20 procent. Eerder vandaag bleek dat sommige werknemers er tot 30 procent op achteruit zouden gaan.

Capgemini zegt dat slechts aan een handjevol werknemers is gevraagd zoveel loon in te leveren. Het bedrijf zegt nu te erkennen dat zo'n loondaling niet acceptabel is en daarom heeft het besloten voor maximaal 20 procent loonsverlaging te gaan. Capgemini wil het loon van ruim 300 van de 4500 werknemers verlagen. Bij de meesten van hen gaat het om minder dan 20 procent.

Disbalans

Het concern zegt dat het om werknemers gaat waarbij er een disbalans is tussen wat ze kosten en wat ze opbrengen. Een woordvoerder benadrukt dat de loonsverlaging op basis van vrijwilligheid is en dat een werknemer er ook voor kan kiezen zich te laten bijscholen om waardevoller te worden.

De topman van Capgemini heeft eerder gezegd dat er gereorganiseerd moet worden als de balans tussen kosten en baten niet verbetert.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl