NOS NieuwsAangepast

Illegale munitie in woning Pistorius

De Zuid-Afrikaanse atleet Oscar Pistorius is verder in het nauw gebracht. Op de tweede dag van de hoorzitting over zijn verzoek tot vrijlating op borgtocht, zei een politieagent dat hij in diens woning munitie heeft gevonden voor een wapen waar Pistorius geen vergunning voor had.

Pistorius had een wel vergunning voor een 9 millimeter-pistool, waarmee hij Reeva Steenkamp doodschoot. De verdachte houdt vol dat hij dat niet met opzet deed, maar dat hij in de veronderstelling was dat hij op een inbreker in de badkamer schoot.

Een getuige verklaarde vandaag dat hij een schot hoorde in het huis van Pistorius, gevolgd door geschreeuw en meer schoten. Eerder was al bekendgemaakt dat Pistorius betrokken is geweest bij gevallen van huiselijk geweld en andere geweldsincidenten.

Vluchtgevaar

De politieman die de verklaring aflegde, zei ook dat hij vindt dat Pistorius wegens vluchtgevaar niet op borgtocht mag vrijkomen. Hij wees erop dat Pistorius banktegoeden in het buitenland en een huis in Italië heeft.

De politie heeft bij het doorzoeken van de woning van Pistorius ook ampullen met testosteron en injectienaalden gevonden.

Het inhoudelijke proces tegen Oscar Pistorius begint pas over enkele maanden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl