NOS NieuwsAangepast

Rotterdam trekt nieuwe bedrijven

De regio en de haven van Rotterdam waren in 2012 voor 28 internationale bedrijven reden om zich hier te vestigen. In 2011 waren dat er 24. De bedrijven willen de komende drie jaar naar eigen zeggen voor ongeveer 193 miljoen euro investeren en samen 1900 banen creëren. Dat blijkt uit een rapport van Rotterdam Investment Agency, die sinds 2009 buitenlandse bedrijven informeert en begeleidt.

Het merendeel van de nieuwkomers is afkomstig uit Azië, een kwart komt uit China. Zo heeft de Chinese kranenbouwer ZPMC, de grootste kranenbouwer ter wereld uit Sjanghai, in 2012 een technisch servicecentrum opgezet. De meeste bedrijven investeren in of rond de haven, maar er zijn ook bedrijven bij die actief zijn in de medische of de creatieve sector.

Grootste haven

Volgens havenwethouder Jeannette Baljeu laten de cijfers de aantrekkelijkheid zien van de regio Rotterdam voor ondernemers. Ze wijst op de samenwerking door gemeenten in de regio, de grootste haven van Europa, en tal van dienstverlenende bedrijven en infrastructuur.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl