NOS NieuwsAangepast

Gates: te weinig innovatie Microsoft

Microsoft-oprichter Bill Gates is niet tevreden met de manier waarop het bedrijf omgaat met innovatie. Dat zegt hij in een interview met CBS.

Gates zegt dat Microsoft weliswaar met verbazingwekkend goede producten is gekomen als Windows 8, zoekmachine Bing en spelcomputer Xbox, maar hij zegt ook dat het bedrijf niet genoeg heeft vernieuwd.

Gates is er niet van overtuigd dat Microsoft alles op alles zet om te innoveren. "Nee, Steve (Balmer, de huidige directeur, red) en ik zijn nog niet tevreden, we zijn niet baanbrekend genoeg."

Mobiele producten

Ook zegt Gates dat zijn bedrijf te laat is begonnen met mobiele producten en daarbij de verkeerde keuzes heeft gemaakt. Microsoft bleef jarenlang vasthouden aan Windows Mobile, dat vooral op de zakelijke markt was gericht, terwijl de meeste consumenten overstapten op gebruiksvriendelijke smartphones. Gates zegt daarover: "de manier waarop we hiermee omgingen, was fout".

Bill Gates stopte in 2008 als directeur van Microsoft. De miljardair richt zich sindsdien op liefdadigheid, maar is nog wel adviseur bij het softwarebedrijf.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl