NOS NieuwsAangepast

Prijzen voor Zero Dark Thirty, Argo

De films Zero Dark Thirty en Argo hebben de belangrijkste Writer's Guild Awards gewonnen. De Writer's Guild Awards zijn de laatste grote filmprijzen die worden uitgereikt voorafgaand aan de Oscars.

Zero Dark Thirty won de prijs voor het beste originele script. De film gaat over de jacht op Osama Bin Laden. Scriptschrijver Mark Boal mag de prijs op zijn naam schrijven.

Argo, over de redding van Amerikaans ambassadepersoneel uit Iran in 1979, kreeg de prijs voor het beste bewerkte scenario. Schrijver daarvan is Chris Terrio.

Het beste documentairescript werd dit jaar volgens het Writer's Guild geschreven door de regisseur van Searching for Sugarman, een documentaire over een Amerikaanse zanger die zonder dat hij het weet ontzettend populair is in Zuid-Afrika.

Oscars

De televisieprijzen voor beste dramaserie, beste komedieserie en beste nieuwkomer gingen naar Breaking Bad, Louie en Girls.

Veel leden van het Writer's Guild zijn ook lid van de Academy en bepalen dus mede wie er met de Oscars naar huis gaan. De Oscars worden aankomende zondag uitgereikt. Argo en Zero Dark Thirty zijn beide genomineerd voor de Oscar voor beste film.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl