Weduwe Moon leidt massahuwelijk

In Zuid-Korea zijn 3500 aanhangers van de Verenigingskerk van de overleden Sun Myung Moon getrouwd tijdens een massahuwelijk. Het was de eerste massale trouwceremonie sinds de dood van de 92-jarige Moon afgelopen september. Zijn weduwe Hak Ja Han leidde de plechtigheid.

De ceremonie werd gehouden in het hoofdkwartier van de Verenigingskerk, even buiten Seoul. In dezelfde ruimte werd vijf maanden geleden nog de uitvaart van Moon gehouden. Via een liveverbinding werden wereldwijd nog eens 24.000 andere 'moonies' in de echt verbonden.

Overspel

De Verenigingskerk staat bekend om de massahuwelijken, die Moon vanaf de jaren 60 sloot. Moon predikte dat huwelijken uit liefde leiden tot overspel en gebroken gezinnen en partners daarom door de kerk bij elkaar gebracht moesten worden.

In veel gevallen betekent dat dat de echtelieden elkaar pas enkele uren voor hun trouwerij voor de eerste keer zien. Bovendien spreken ze vaak niet dezelfde taal.

Moon richtte zijn kerk in 1954 op en vertelde volgelingen dat hij de opvolger van Jezus was. De kerk claimt wereldwijd miljoenen leden, maar critici zeggen dat het aantal veel lager ligt. De organisatie wordt al jaren beschuldigd van sektepraktijken.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl