NOS NieuwsAangepast

Buitenlanders ontvoerd in Nigeria

In het noorden van Nigeria hebben gewapende mannen zeven buitenlanders ontvoerd. Ze bestormden 's ochtends vroeg het terrein van een Libanees bouwbedrijf in de deelstaat Bauchi. Een bewaker kwam daarbij om.

Volgens lokale autoriteiten hebben de mannen een Brit, een Italiaan een Griek en vier medewerkers uit Libanon gegijzeld. Onder hen zijn twee vrouwen.

De schutters probeerden eerst een politiebureau en een gevangenis te overvallen, zegt een lokale politiechef. Agenten en bewakers wisten de aanvallen af te weren. Wel werden bij het politiebureau twee auto's in brand gestoken.

Boko Haram

Wie er achter de ontvoering zit, is nog onduidelijk. Het noorden van Nigeria gaat al lange tijd gebukt onder aanslagen en ontvoeringen door islamitische groeperingen. De aan al-Qaida gelieerde groep Ansaru ontvoerde in december vorig jaar een Fransman. De man wordt nog steeds vermist.

Ook de radicaal-islamitische groepering Boko Haram pleegt geregeld aanslagen. De militante beweging is sinds 2009 actief en wil streng islamitische wetgeving in Nigeria invoeren. Ongeveer de helft van de bevolking in Nigeria is islamitisch, de andere helft is christelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl