Ajax wint eerste duel van Steaua

Ajax heeft een flinke stap gezet op weg naar de derde ronde van de Europa League. Thuis werd met 2-0 gewonnen van Steaua Boekarest.

Het duurde even voordat er wat gebeurde in de Arena. Ajax bouwde in een niet al te hoog tempo een overwicht op en dat leverde na twintig minuten de eerste kans op. Kolbeinn Sigthorsson draaide zich knap vrij, maar schoot tegen de doelman op.

De verdiende 1-0 werd binnengekopt door Toby Alderweireld. Dat was het vonkje dat het duel nodig had. Steaua kwam er nu vaker uit en kreeg ook prima kansen. Stefan Nikolic kwam een stap te laat om de bal binnen te lopen en Alexandru Chipcui faalde oog in oog met doelman Vermeer.

Tweede treffer Ajax, kansen Steaua

Kort na de rust maakte Ricardo van Rhijn na een vlotte aanval de 2-0. Dat was voor Steaua het sein om nog meer de aanval te zoeken. Daarbij kwam Ajax twee keer goed weg. Japser Cillessen (vervanger van de uitgevallen Kenneth Vermeer) tikte een mislukte voorzet nog net tegen de lat en redde knap bij een enorme kans van Raul Rusescu.

Ajax profiteerde niet van de ruimte die nu op de Roemeense helft ontstond. Bij counters lag het tempo te laag en waren de passes onnauwkeurig.

Steaua bleef voor dreiging zorgen. Ajax had het geluk dat ook de passes van de Roemenen niet goed vielen. Gebeurde dat wel, dan werd er kordaat ingegrepen door Alderweireld en Van Rhijn.