NOS WielrennenAangepast

CAS bepaalt toekomst Rodríguez

De toekomst van wielrenner Joaquim Rodríguez wordt vrijdag bepaald door het sporttribunaal CAS, dat uitspraak doet in de zaak van Katjoesja tegen het UCI.

Als het CAS oordeelt dat de Russische werkgever van Rodríguez terecht geen WorldTour-licentie heeft ontvangen, zal de Spanjaard naar een andere ploeg verkassen.

Dat bevestigde de WorldTour-winnaar van 2012 tegenover Cyclingnews.

"Moet aan mijn leeftijd denken"

"Ik zal niet meteen de naam van mijn nieuwe ploeg bekendmaken", stelde 'Purito', die Katjoesja de tijd wil geven adequaat te reageren op de uitspraak.

"Maar ik ga dan wel van team veranderen. Daarbij gaat het niet om geld of voorkeuren. Ik moet gewoon aan mijn leeftijd denken. Ik kan niet zomaar een jaar van mijn carrière weggooien", stelde de 33-jarige klimmer.

Luik en Waalse Pijl

Niet zozeer de onduidelijkheid over deelname aan de Tour zit hem dwars. "Maar we werden al niet toegelaten tot Parijs-Nice en de Dauphiné en nu ook niet in de Ronde van Romandië. En we weten nog niet of we de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik gaan rijden. En zoals iedereen weet zijn dat mijn grootste doelen", aldus de winnaar van de Waalse Pijl in 2012.

Rodríguez stelde al eerder dat áls hij van team verandert, het als een verrassende keuze zal worden beschouwd. Ploegen als Argos-Shimano, Movistar, Lampre en Euskaltel werden al genoemd. "Elke maand werd ik aan een ander team gelinkt. Ik zei dat het een verrassing zal zijn omdat het dat ook gaat zijn."

Vrijdag is de uitspraak van het CAS.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl