NOS NieuwsAangepast

Ongelukken door gladheid

In het westen van het land zijn door de gladheid diverse ongelukken gebeurd. Vooral op de A20 tussen Maassluis en Vlaardingen was het mis. Daar sloeg een auto over de kop en raakten andere bestuurders door de gladheid van de weg.

Ook op andere wegen in de omgeving van Rotterdam en Den Haag zijn ongelukken gebeurd. Volgens Rijkswaterstaat is vanochtend vooral in de omgeving van Rotterdam de sneeuwval overgegaan in ijzel. Wegen kunnen daardoor plaatselijk spekglad zijn. Op veel wegen geldt daarom een snelheidsbeperking.

Vertragingen

Een compleet beeld van alle ongelukken en gladde wegen kan Rijkswaterstaat nog niet geven, omdat de situatie volgens een woordvoerder elke minuut verandert.

Het KNMI heeft de waarschuwing voor extreem weer uitgebreid. In Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Noord-Brabant, Utrecht en Flevoland wordt gewaarschuwd voor gladheid door sneeuw en ijzel.

Sneeuw

NOS-weervrouw Willemijn Hoebert verwacht dat er in midden en westen van het land 4 tot 8 centimeter sneeuw valt. "In het oosten valt wat minder, 3 tot 5 centimeter. Daar blijft het vannacht en misschien ook morgenochtend sneeuwen", zegt ze.

NS meldt dat tussen Goes en Vlissingen geen treinverkeer mogelijk is door ijzelvorming aan bovenleidingen. De spoorwegen rijden de hele dag met een aangepaste dienstregeling. De bussen die door NS zijn ingezet, zijn vertraagd door de gladheid.

Vluchten

De KLM heeft vanwege de sneeuw 27 vluchten naar Europese bestemmingen geannuleerd. Ook de retourvluchten vanaf die bestemmingen zijn geannuleerd.

Op dit moment zijn er op Schiphol nog geen vertragingen, maar de luchthaven verwacht dat er in de loop van de middag wel vertragingen zullen ontstaan door de sneeuwval.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl