NOS NieuwsAangepast

Atleet Pistorius doodt vriendin

De Zuid-Afrikaanse gehandicapte atleet Oscar Pistorius heeft zijn vriendin doodgeschoten. 'Blade Runner' Pistorius, die aan zowel de Olympische als de Paralympische Spelen deelnam, zou haar per ongeluk onder vuur hebben genomen omdat hij dacht dat ze een inbreker was.

Het incident gebeurde vannacht in zijn huis in Pretoria. De vrouw zou geraakt zijn in haar hoofd en arm en ter plekke zijn overleden. Naar verluidt is zijn vriendin het Zuid-Afrikaanse model Reeva Steenkamp.

Pistorius (26) is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Hij moet vandaag al voor de rechter verschijnen. In het huis is een vuurwapen gevonden.

Olympische Spelen

Pistorius werd geboren zonder kuitbeen en met vergroeide tenen. Toen hij elf maanden oud was, werden beide onderbenen geamputeerd en kreeg hij protheses van kunststofvezel. Hij specialiseerde zich in de sprint en haalde de wereldtop. In 2004 en 2008 nam hij deel aan de Paralympische Spelen en haalde vijf medailles, vier gouden en een zilveren.

'Blade runner' Pistorius deed afgelopen zomer mee aan de Olympische Spelen in Londen. Hij was de eerste atleet met geamputeerde onderbenen die meedeed met de gewone sporters op de 400 meter. Hij bereikte de halve finales.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl