NOS NieuwsAangepast

Duizenden applaudisseren voor paus

Paus Benedictus XVI is vanochtend door duizenden mensen met luid applaus ontvangen in de grote ontvangsthal van het Vaticaan. Het is het eerste publieke optreden van de paus sinds zijn opzienbarende bekendmaking van eergisteren dat hij aftreedt.

Volgens de paus doet hij een stap terug voor "het welzijn van de kerk". Hij herhaalde tegen de aanwezigen zijn woorden van maandag dat hij de kracht niet meer heeft om door te gaan. Hij vroeg hen te blijven bidden voor de paus en de kerk.

Aswoensdag

Al uren voor de wekelijkse ontmoeting met het publiek stonden er lange rijen op het Sint-Pietersplein. Het is een van de laatste publieke optredens van de paus voordat hij zich eind deze maand terugtrekt. Hij wordt de eerste paus in eeuwen die aftreedt.

Vanmiddag zal de 85-jarige paus voorgaan in een Aswoensdag-mis in de Sint-Pietersbasiliek. Zo krijgen meer mensen de kans om de dienst te bezoeken. Normaal gesproken wordt het begin van het vasten gevierd in een kerk in Rome. Ook bij deze mis worden duizenden gelovigen, toeristen, bisschoppen en kardinalen verwacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl