Ook bij KLM betalen voor je koffer

KLM gaat 15 euro per bagagestuk vragen op Europese vluchten»
KLM gaat 15 euro per bagagestuk vragen op Europese vluchten Shirley de Jong - Flickr / Creative Commons by-nc

Op vluchten van KLM binnen Europa moet binnenkort betaald worden voor het meenemen van een koffer.

De luchtvaartmaatschappij gaat 15 euro per vlucht vragen voor een bagagestuk in het ruim. Handbagage mag nog wel gratis mee.

Trend

KLM speelt hiermee naar eigen zeggen in op een al bestaande trend: "60 tot 70 procent van onze passagiers reist binnen Europa alleen met handbagage", aldus een woordvoerder.

"We zien dat mensen liever minder voor hun ticket betalen. Daarom gaan we meer vluchten voor een lagere prijs aanbieden. Er moet alleen wel extra voor de bagage worden betaald", aldus KLM.

Flying Blue-leden hoeven niet te betalen voor hun koffer.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Besluit KLM is een beetje armoedig' KLM gaat iets doen wat we eigenlijk alleen maar kennen van prijsvechters als Ryanair of Easyjet, namelijk geld vragen als je je... koffer mee wilt nemen op reis. Per koffer betaal je straks 15 euro. Louis Dekker peilde de reacties op Schiphol.
  • 'Je moet klanten juist iets extra's bieden, niet ze iets afpakken' Eerder in deze uitzending hadden we er ook al aandacht voor: 15 euro bijbetalen om je koffer te mogen meenemen in het ruim van het... vliegtuig. Daar zullen KLM-reizigers even aan moeten wennen. Voor sommigen is het zelfs een reden om dan maar niet meer met KLM te vliegen. Een verslag van Louis Dekker.

Video en Audio

  • » Terugblik op Watergate Video De Amerikaanse journalist Ben Bradlee is overleden. Hij was hoofdredacteur van The Washington Post...22 okt 2014, 1225 keer afgespeeld
  • » Storm en hoogwater bij Holwerd Video Vanochtend zullen er geen veerboten van en naar Ameland vertrekken, omdat vanwege het hoge water de...22 okt 2014, 6799 keer afgespeeld
  • » Onderzeeër opnieuw gezien in Zweedse wateren Video De buitenlandse onderzeeër die zich in Zweedse wateren zou bevinden, is de afgelopen dagen opnieuw...22 okt 2014, 2454 keer afgespeeld

Meer video en audio