NOS NieuwsAangepast

KNVB bestraft A1 Buitenboys

De tuchtcommissie van de KNVB heeft voetbalclub Buitenboys uit Almere bestraft, omdat de spelers van de A1 tijdens een wedstrijd tegen de A2 van Diemen van het veld afliepen. De wedstrijd werd daarop bij een 1-0 achterstand voor Buitenboys gestaakt.

De KNVB vindt dat Buitenboys zich schuldig heeft gemaakt aan "het weglopen c.q. niet meer willen hervatten van de wedstrijd". De club krijgt een punt in mindering en moet 50 euro boete betalen. Ook moet het restant van de wedstrijd worden uitgespeeld.

Eigen regels

Buitenboys gaat in beroep tegen de straf. Het bestuur van de club vindt dat het team er goed aan heeft gedaan om van het veld af te lopen. Volgens secretaris Rob Mueller van Buitenboys hing er tijdens de wedstrijd een vijandige sfeer. "Eén vonk in het kruitvat en je had narigheid gehad", zegt hij. "We zouden het de volgende keer weer doen."

Buitenboys stelde na de dood van hun grensrechter, Richard Nieuwenhuizen, eigen regels op om geweld bij een wedstrijd te voorkomen.

Nieuwenhuizen was grensrechter van de B3 van Buitenboys. Hij stierf begin december nadat hij was mishandeld door B1-spelers van Nieuw Sloten. In totaal zitten acht verdachten vast in de zaak. Vanmiddag werd de hechtenis van twee jongens van 15 en 17 verlengd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl