NOS NieuwsAangepast

Baas moederbedrijf Fyra opgepakt

De Italiaanse politie heeft vanochtend de bestuursvoorzitter van Finmeccanica gearresteerd. Topman Giuseppe Orsi leidt het moederbedrijf van AnsaldoBreda, de producent van de Fyra-treinstellen. Zijn woning wordt doorzocht.

Finmeccanica is het grootste defensie- en ruimtevaartconcern van Italië. Het bedrijf was vanochtend niet bereikbaar voor commentaar. Het is voor een deel in handen van de Italiaanse staat.

Corruptie

Orsi is aangehouden door justitie in Milaan in het kader van een onderzoek naar mogelijke corruptie. Hij wordt verdacht van het aannemen van steekpenningen die zijn betaald bij de verkoop van helikopters aan India.

Daar zou volgens Reuters een bedrag van zo'n 560 miljoen euro mee gemoeid zijn. De topman van de helikopterdivisie van Finmeccanica zou onder huisarrest zijn geplaatst.

Beperkte informatie

Reuters meldt dat het Indiase ministerie van Buitenlandse Zaken ook geen informatie over de zaak krijgt. De Indiase overheid had Italië om details over het onderzoek gevraagd.

"Ons werd verteld dat het een juridisch proces is en dat de Italiaanse regering niet in staat is om enige informatie te delen", zegt een woordvoerder van het Indiase ministerie tegen het persbureau.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl