NOS NieuwsAangepast

Cruiseschip op drift in Cariben

Een cruiseschip met meer dan 4000 mensen aan boord is op drift geraakt in de Caribische Zee, 250 kilometer uit de kust van het Mexicaanse schiereiland Yucatán. Het schip, de Triumph, wordt nu naar de haven van Progreso gesleept door Mexicaanse slepers en met assistentie van vaartuigen van de Amerikaanse kustwacht.

De Triumph is eigendom van Carnival, de grootste cruise-operator in de wereld. Vorig jaar verging een ander schip van het bedrijf, de Costa Concordia, bij het Italiaanse eiland Giglio.

Brand

Het schip was donderdag vertrokken uit Galveston in Texas en had daar maandag moeten terugkeren. Zondag viel een van de motoren van de Triumph uit en brak brand uit in de machinekamer. Hierdoor werd het schip onbestuurbaar.

Volgens de rederij hebben de passagiers geen moment zonder elektricteit gezeten door de inzet van noodgeneratoren. Aan boord zijn 3.143 passagiers en 1.086 bemanningsleden.

Verwacht wordt het het schip woensdag Progreso bereikt. De passagiers krijgen hun geld terug. Bovendien worden alle kosten vergoed die zij aan boord hebben gemaakt, met uitzonderingen van de aankopen in de taxfree shop en het casino.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl