NOS NieuwsAangepast

Ook paardenvlees bij Plus en Boni

De supermarktketens Plus en Boni hebben diepvrieslasagne verkocht waarin mogelijk paardenvlees is verwerkt, terwijl dat niet op de verpakking stond.

Bij Boni hebben alle bedrijfsleiders opdracht gekregen om de lasagne van het merk Primafrost uit de schappen te halen en te vernietigen. In een reactie zegt Boni het te betreuren dat er mogelijk producten zijn verkocht met onvolledige informatie op de verpakking.

Ook bij Plus is de lasagne van Primafrost uit de schappen gehaald. Volgens de supermarkt vormt de lasagne " geen gevaar voor de gezondheid, maar is het niet wenselijk dat dit product mogelijk paardenvlees bevat terwijl dat niet op de verpakking wordt vermeld".

Onderzoek

Eerder werd al bekend dat Albert Heijn uit voorzorg een onderzoek naar leveranciers is gestart. Het bedrijf heeft geen reden om aan te nemen dat er iets niet in de haak is, zegt een woordvoerder.

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is een onderzoek begonnen naar de mogelijke verkoop van voedsel waarin paardenvlees zit dat als rundvlees wordt verkocht.

Vorige week werd in Groot-Brittannië ontdekt dat er paardenvlees door de diepvrieslasagne van het merk Findus zit. Daarop werden de producten uit de schappen gehaald. Ook zes Franse supermarkt-ketens stopten direct met de verkoop.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl