NOS NieuwsAangepast

Paus Benedictus is hit op Twitter

Het nieuws over het terugtreden van paus Benedictus leidt tot druk Twitterverkeer. Sinds het nieuws bekend werd even voor 12.00 uur is de paus trending topic op Twitter.

Er worden veel opmerkingen en vooral grappen gemaakt op #pontifexit. Veel bekende Nederlanders blijken behoefte te hebben om iets 'grappigs' of iets 'kritisch' over de paus of de Rooms-Katholieke Kerk te zeggen.

In Nederland leggen verder veel mensen een verband tussen het aftreden van koningin Beatrix en het terugtreden van de paus. Dat leidt bijvoorbeeld tot tweets als "Hee Popo Benedictus XVI doet een Bea'tje!".

Opzegtermijn

De satirische website De Speld denkt dat de paus niet om gezondheidsredenen terugtreedt, maar "meer tijd wil doorbrengen met kinderen".

Alexander Pechtold baalt ervan dat de paus zo kort na zijn debuut op Twitter alweer vertrekt: "Ben ik net een paar weken #pontifex aan het volgen ..... #Pontifexit".

Ook internationaal wordt er gelachen met het besluit van Benedictus. De Amerikaanse journalist Rick Klein verbaast zich over de korte termijn die de paus neemt. "Dus de paus hoeft het slechts 2 weken van tevoren te melden? Dat was ook mijn opzegtermijn toen ik in een supermarkt werkte."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl