Flets Twente speelt gelijk bij PEC

FC Twente wacht nog op de eerste zege van 2013. De Tukkers kregen met een punt bij PEC Zwolle eigenlijk te veel: 1-1.

De eerste minuten waren voor Twente, dat door een droge uithaal van Dusan Tadic op 1-0 kwam.

PEC was daarna beter, maar Youness Mokhtar, Jesper Drost en Giovanni Gravenbeek faalden en de kopbal van Fred Benson werd knap gepakt door Nikolai Michailov. PEC had de pech dat het voor en na rust een strafschop werd onthouden. De thuisploeg pinde Twente met goed voetbal met de rug tegen de muur, maar de beloning bleef lang uit.

Twente beperkte zich tot vertragen, maar de mannen van trainer Steve McClaren bezweken toch. Het had nog geluk toen Joost Broerse uit een vrije trap de lat trof, maar in de slotfase legde arbiter Tom van Sichem de bal wel op de stip. Denni Avdic maakte geen fout.