Heracles laat Willem II kansloos

Heracles heeft zijn vierde thuiszege geboekt.

Hekkensluiter Willem II, dat in Almelo alleen in 1965 wist te winnen, werd op een 4-1 nederlaag getrakteerd.

De eerste de beste aanval van Willem II leidde tot de 0-1 van Niek Vossebelt, die een voorzet knap controleerde. De Almeloërs bleken niet onder de indruk en zetten Willem II onder druk. Dat leidde voor rust al tot treffers. Marko Vejinovic kopte raak, Thomas Bruns rondde een een-tweetje met Vujicevic af en Lerin Duarte leverde een prachtige vrije trap af: 3-1.

Na de rust hield doelman David Meul Heracles-aanvaller Everton twee keer van scoren af, maar een schot van Bruns ging onder hem door. Everton en Ninos Gouriye verzuimden de score verder op te voeren, waarna Willem II-invaller Robbie Haemhouts de grootste kans miste.