Bayern loopt uit op achtervolgers

Bayern München heeft in eigen huis overtuigend gewonnen van Schalke 04.

De koploper won, met Arjen Robben in de basis, met 4-0 van de Königsblauen.

De thuisploeg zat al snel op rozen. David Alaba was in de negentiende minuut trefzeker vanaf de stip en na een half uur krulde Bastian Schweinsteiger een vrije trap binnen.

Schalke, zonder de geblesserden Klaas-Jan Huntelaar en Ibrahim Afellay, kwam er ook na rust niet aan te pas. Via opnieuw Alaba en Mario Gomez, die profiteerde van voorbereidend werk van Robben, liep Bayern uit naar 4-0.

Bayern heeft nu vijftien punten meer dan Borussia Dortmund. De nummer twee verloor thuis met 1-4 van Hamburger SV en staat één punt voor op nummer drie Bayer Leverkusen, dat niet verder kwam dan 3-3 bij Borussia Mönchengladbach.

Rood Bruma, assist Van der Vaart

Dortmund kwam via Robert Lewandowski na een kwartier op 1-0, maar tien minuten later stond het 1-2 na treffers van Artjoms Rudnevs en Son Hueng-min, die een assist van Jeffrey Bruma verzilverde.

Lewandowski kreeg in de 31ste minuut rood voor een grove charge. Na een uur kon echter ook Bruma, die doorgebroken speler had neergehaald, inrukken.

Op aangeven van Rafael van der Vaart kopte Rudnevs vervolgens de 1-3 binnen. Son zorgde daarna ook nog voor 1-4. Het was de vierde nederlaag voor de titelhouder in Duitsland.

Leverkusen niet langs Gladbach

Leverkusen had tegen Gladbach voor rust de beste kansen, maar Martin Stranzl zette de thuisploeg toch op 1-0. Nadat Sidney Sam voor 1-1 gezorgd had, kopte Luuk de Jong de 2-1 binnen.

Door goals van Stefan Kiessling en André Schürrle leek Bayer alsnog te gaan winnen, maar na goed werk van Roel Brouwers kopte Patrick Herrmann vlak voor tijd de 3-3 tegen de touwen.

Koploper Bayern München speelt later vandaag nog tegen Schalke 04. Bij winst heeft Bayern vijftien punten voorsprong op nummer twee Dortmund.