NOS NieuwsAangepast

Orde van Malta viert 900e verjaardag

De Orde van Malta viert vandaag zijn 900ste verjaardag. In de Sint-Pieterskerk in Rome wordt een mis opgedragen aan de katholieke ridderorde en er zal een audiëntie met paus Benedictus XVI plaatsvinden.

Zo'n 4000 mensen uit verschillende landen liepen eerder vandaag een mars op het Sint-Pietersplein. Ze waren gekleed in de kenmerkende zwarte gewaden van de orde met Maltees kruis op de voorkant. Wereldwijd telt de orde zo'n 13.000 leden uit 104 landen.

Liefdadigheidswerk

De Orde van Malta is één van de weinige religieuze organisaties uit de Middeleeuwen die nog steeds actief is. De organisatie werd opgericht door Europese aristocraten die tijdens de Kruistochten in Jeruzalem zieke pelgrims verzorgden. In 1113 werd de orde officieel erkend door paus Paschalis II als 'de Orde van Sint Jan van Jerusalem', nu de Orde van Malta.

Tegenwoordig houdt de Orde zich vooral bezig met liefdadigheidswerk en noodhulpverlening. "Vechten met zwaarden heeft plaatsgemaakt voor vreedzame middelen tegen ziekte, armoede en bescherming van het geloof", zegt de Orde op zijn website.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl