NOS NieuwsAangepast

Dode door sneeuwstorm VS

In de VS zijn enkele tientallen automobilisten gestrand door de zware sneeuwstorm die het noordoosten van het land treft. Op de Long Island Expressway staan veel auto's vast.

Volgens de politie strandden de eerste auto's op vrijdag. Doordat er files ontstonden, konden auto's niet voor- of achteruit. Bovendien raakten afritten geblokkeerd door sneeuw van sneeuwschuivers.

Hulpdiensten gaan alle auto's af om te controleren of de inzittenden veilig zijn en eventueel gestrande reizigers te evacueren. Er zijn tot nu toe geen meldingen van gewonden.

Verbod op autorijden

Vanwege het extreme winterweer is in de staten Rhode Island, New York, Maine, Massachusetts en Connecticut de noodtoestand afgekondigd. In die laatste twee staten is het burgers zelfs verboden auto te rijden. Wie wel op straat rijdt, kan een boete van 500 dollar krijgen.

Door het winterweer is in de VS al één dode gevallen: een 18-jarige automobiliste raakte de macht over het stuur kwijt en reed een 43-jarige voetganger aan. De man overleed in het ziekenhuis.

Eerder waren in Canada al vier mensen omgekomen door het winterweer.

In het gebied zitten nu al 500.000 mensen zonder stroom. De afgelopen dagen werden er 5000 vluchten van 60 luchthavens aan de noordoostkust geannuleerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl