NOS NieuwsAangepast

Stroomuitval door sneeuwstorm VS

Hevige sneeuwval zorgt in de Verenigde Staten voor problemen. Z'n 350.000 huishoudens zitten zonder stroom door de sneeuwstorm. Dat er problemen zouden komen met de elektriciteitsvoorziening was al verwacht.

De uitval doet zich onder meer voor in de staten Rhode Island, Massachusetts en Connecticut. In die laatste twee staten is autoverkeer verboden. Uitgezonderd zijn de hulpdiensten.

Sandy

In sommige delen van New York City wordt gevreesd voor overstromingen. Een deel van de gebieden is nog aan het bijkomen van superstorm Sandy die in oktober vorig jaar langs de oostkust trok.

Spoorwegmaatschappij Amtrak heeft de treindienst tussen New York en Boston stilgelegd. De verwachting is dat in Boston tot een meter sneeuw kan vallen.

"Potentieel historisch"

Weersvoorspellers waarschuwen dat het ergste nog moet komen. Volgens the National Weather Service kan het samensmelten van twee systemen een "potentieel historische" sneeuwstorm veroorzaken.

De sneeuw zorgt niet alleen in de VS voor problemen. In Ontario, in het zuiden van Canada, zijn al zeker 350 auto-ongelukken gebeurd, meldt CBC. Als gevolg van de storm zijn in Canada al zeker vier doden gevallen. Op de luchthaven van Toronto zijn, net als op Amerikaanse vliegvelden, veel vluchten geannuleerd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl