Ook Leeuwarden krijgt 400 meter-baan

Vooralsnog is Thialf de enige 400-meterbaan in Friesland»
Vooralsnog is Thialf de enige 400-meterbaan in Friesland thialf.nl

Gedeputeerde Staten van Friesland zijn definitief bereid tien miljoen euro te investeren in een overdekte ijsbaan van 400 meter in Leeuwarden.

Het zou de tweede 400 meter-baan in de provincie worden, na Thialf in Heerenveen.

In Leeuwarden staat momenteel een baan van 220 meter, maar die moet worden vervangen omdat de gebruikte koelvloeistof vanaf 2015 verboden is.

Volgens de directies van de ijsbanen in Heerenveen en Leeuwarden moet er ruimte zijn voor twee banen in Friesland. De hele operatie in Leeuwarden gaat 24 miljoen euro kosten. De provincie wil tien miljoen investeren, de rest van het geld moet de gemeente Leeuwarden betalen.

Trainingslocatie

Gedeputeerde Staten beseffen dat schaatsers mogelijk voor Leeuwarden kiezen in plaats van Heerenveen. Over de mogelijke gevolgen daarvan maken de ijshallen nog afspraken, zo staat in een persbericht.

Gedeputeerde Hans Konst: "Thialf is dé wedstrijdhal. Daar moeten de EK's, WK's en andere kampioenschappen plaatsvinden. De ijshal in Leeuwarden is voor schaatsen als plezier en wordt ook een trainingslocatie voor heel veel schaatsers in het noorden van Friesland".

In 2016 moet de nieuwe 400-meterbaan er staan.

Deel deze pagina

Video

Leeuwarden krijgt ook 400 meter-baan

Friesland krijgt een tweede 400-meter ijsbaan, naast het Thialf in Heerenveen komt er ook een in Leeuwarden. Daar ligt nu al een... baan van 220 meter, maar die moet worden vervangen omdat de koelvloeistof die daar gebruikt wordt vanaf 2015 verboden is.

Video en Audio

  • » Falco moet voor goals gaan zorgen Video Radamel Falco moet bij Manchester United voor doelpunten gaan zorgen.2 sep 2014, 1171 keer afgespeeld
  • » De Boer: Zimling schuwt tackle niet Audio Ajax-coach Frank de Boer over aankoop Niki Zimling. "Het is een versterking. Hij schuwt niet om een...1 sep 2014, 541 keer afgespeeld
  • » Oranje bijeen in Noordwijk Video De spelers van het Nederlands elftal hebben zich maandagavond in Noordwijk gemeld voor de...1 sep 2014, 3784 keer afgespeeld

Meer video en audio