NOS NieuwsAangepast

E-mail Bush sr. gehackt

Een hacker lijkt erin te zijn geslaagd de e-mail van oud-president Bush sr. te hacken. De website Smoking Gun publiceerde persoonlijke foto's van de familie Bush en stukjes uit hun correspondentie.

Tussen de gehackte mails zaten ook foto's van wat geschilderde zelfportretten van George W. Bush onder de douche en in bad lijken te zijn. Een woordvoerder van de familie bevestigt dat er een onderzoek loopt naar de zaak, maar wil niet in details treden.

Pincode

De hacker Guccifer zegt zes e-mailaccounts te hebben gehackt, van de oud-president, zijn dochter Dorothy en een zwager. Ook enkele vrienden zijn slachtoffer geworden van de hack.

Guccifer zegt gevoelige informatie in handen te hebben, zoals de persoonlijke adressen en telefoonnummers van leden van de Bush-clan en zelfs een pincode om een veiligheidshek van de oud-president te openen. Ook waren er foto's van Bush in pyjama in het ziekenhuis.

Begrafenis

Uit de gehackte mails blijkt ook dat de familie Bush zich ernstig zorgen maakte over de pater familias, toen die eind vorig jaar met longklachten werd opgenomen in het ziekenhuis. Er werden zelfs al voorbereidingen getroffen voor een begrafenis.

"Het uitvaartteam van jullie vader heeft straks een spoedbijeenkomst om alle details door te nemen", schreef een medewerker van Bush de familie eind 2012. "Dit valt in de categorie van dingen DIE JE NIET AAN JE MOEDER MOET VERTELLEN."

George W. Bush riep zijn familie op hem alvast verhalen op te sturen die hij bij een grafrede zou kunnen gebruiken. "Hopelijk is het allemaal voorbarig, maar ik neem aan dat jullie liever hebben dat ik spreek dan bubba, dus graag jullie hulp." De bijnaam 'bubba' lijkt een verwijzing naar oud-president Clinton, die op latere leeftijd goede vrienden werd met zijn voorganger.

Spelletje

Tussen de mails zat ook een bericht van president Obama, die samen met zijn vrouw Michelle de oud-president van harte beterschap wenste. "We wilden u niet storen tijdens uw herstel, maar weet dat we aan u en de hele familie denken", mailde de president.

Bij de Smoking Gun zegt de hacker zich geen zorgen te maken over het FBI-onderzoek. "Ik speel al langer een spelletje met die zakken. Dit is gewoon het volgende hoofdstuk."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl