NOS NieuwsAangepast

Opnieuw zware strijd Damascus

In de Syrische hoofdstad Damascus wordt net als gisteren zwaar gevochten. De rebellen proberen terrein te winnen op de troepen van president Assad, die reageren met raket- en artilleriebeschietingen. Bij de gevechten zouden in de afgelopen nacht dertig doden zijn gevallen.

Volgens activisten slaagden de opstandelingen er gisteren in om het leger in sommige wijken terug te dringen. De gevechten spelen zich onder meer af in de wijken Jobar en Zamalka, waar veiligheidsgebouwen van het regime-Assad zijn gevestigd.

Verbindingsweg

Rebellenleider Amoush zei dat de wijk Jobar zwaar bestookt wordt door het regeringsleger. Het leger probeert een belangrijke verbindingsweg in handen te krijgen. Amoush zei ook dat de rebellen nu nog niet in staat zijn op te rukken naar het centrum van Damascus. Wel willen ze sommige posities innemen waar bijvoorbeeld scherpschutters van het leger zitten.

Een activist in Damascus zei dat het offensief van de rebellen geleid wordt door soennitische officieren die gedeserteerd zijn uit het leger van Assad.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl