NOS NieuwsAangepast

Kat vervangt strijkijzer bij Monopoly

Het strijkijzer-speelfiguur bij Monopoly wordt vervangen door een kat.

Spelfabrikant Hasbro wilde het populaire bordspel vernieuwen en schreef een verkiezing uit om een van de speelfiguurtjes te vervangen.

Spelers van Monopoly kunnen nu nog spelen met een auto, een hoed, een vingerhoed, een strijkijzer, een hondje, een oorlogsschip, een schoen of een kruiwagen. Maar dat moest anders, besloot Hasbro.

Minst populair

Bij een verkiezing op Facebook kwam het strijkijzer als minst populaire figuurtje uit de bus en moest dus het veld ruimen.

Fans van het spel konden ook kiezen wat het nieuwe speelfiguur wordt. Ze hadden de keuze uit een ring, een gitaar, een robot, een helikopter en een kat. De kat kreeg 31 procent van de stemmen en was daarmee de winnaar.

Vanaf de zomer

Mensen die nog een spel met een strijkijzer in huis willen halen, moeten snel zijn. Ze verdwijnen nog dit jaar uit de winkels. Waarschijnlijk zijn Monopoly-spellen met een kat vanaf de zomer te koop.

Monopoly bestaat sinds 1935. Sindsdien zijn meer dan 275 miljoen exemplaren van het spel verkocht. De meeste Monopoly-figuren worden sinds het begin gebruikt. De hond en de kruiwagen zijn later toegevoegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl