'Holland Financial Centre stopt'

De onlangs opgestapte voorzitter Sjoerd van Keulen»
De onlangs opgestapte voorzitter Sjoerd van Keulen ANP

Het Holland Financial Centre heeft besloten in zijn huidige vorm te stoppen. In het Holland Financial Centre werkten financiële instellingen samen met de overheid om Nederland als financieel centrum 'op de kaart' te zetten.

Onlangs stapte voorzitter Sjoerd van Keulen al op bij Holland Financial Centre. Hij kwam onder vuur te liggen vanwege zijn rol als bestuursvoorzitter bij SNS Reaal ten tijde van de overname van Bouwfonds Property Finance. Door de verliezen bij Property Finance moest SNS Reaal vorige week genationaliseerd worden.

Platform

Minister Dijsselbloem van Financiën gaf onlangs al aan dat hij de samenwerking tussen publieke en private instellingen binnen het Holland Financial Centre niet meer wenselijk acht, omdat dat een schijn van rolvermenging tussen private sector, toezichthouders en overheid met zich meebrengt.

Het bestuur van HFC zegt dat "daarmee een belangrijke pijler onder het platform wegvalt en dit samenwerkingsverband nu onvoldoende draagvlak heeft."

Het HFC zegt nog nader overleg te plegen over welke activiteiten doorgezet kunnen worden en in welke vorm dat dan zal zijn.

Deel deze pagina

Audio

  • 'Holland Financial Centre heeft niet veel opgeleverd' De Stichting Holland Financial Centre stopt als publiekprivaat samenwerkingsverband van overheid en de financiële sector. De... overheid trekt zich terug want de minister van Financiën en woordvoerders van de coalitiepartijen VVD en PvdA willen niet langer betrokken zijn bij het HFC. Na de nationalisatie van SNS Reaal kwam de voorzitter van het HFC, de oud SNS-topman Sjoerd van Keulen in opspraak. Hij stapte zondag per direct op als voorzitter. In de studio economieredacteur André Meinema.

Video en Audio

Meer video en audio