NOS NieuwsAangepast

Dutroux: ik ben een beter mens

Kindermoordenaar Marc Dutroux is voor het eerst in lange tijd door een journalist gefotografeerd. Hij was bij de rechtbank in Brussel om zijn vervroegde vrijlating te bepleiten.

Dutroux zei tegen de rechter dat hij een beter mens geworden is en daarom recht zou moeten hebben op vrijlating.

Kapper

Hoewel de zitting achter gesloten deuren plaatsvond, lukte het toch om een foto van Dutroux te maken. Daarop is te zien dat hij lang haar en een lange baard heeft. Dutroux ziet er heel anders uit dan op oudere beelden.

Volgens de Belgische krant De Standaard is Dutroux al ruim een half jaar niet meer naar de kapper geweest. Die komt niet meer naar de gevangenis omdat veel gedetineerden geregeld niet betaalden.

Sindsdien knippen de gevangenen elkaar, maar Marc Dutroux mag geen andere mensen zien.

Sereen

Algemeen wordt aangenomen dat het verzoek om vrijlating van Dutroux wordt afgewezen, maar volgens de moeder van de vermoorde An Marchal moet België er rekening mee houden dat Dutroux wel degelijk vrijkomt. "Bij het verzoek van Michelle Martin hebben wij alles ingezet om te voorkomen dat ze zou vrijkomen, maar dat is ook niet gelukt."

Belgische media melden dat de zitting "sereen" is verlopen. Dutroux is in een andere rechtszaal gehoord dan de nabestaanden. Verder is over de inhoud van de zitting niet veel bekend. De advocaten van alle betrokken partijen hebben afgesproken om geen commentaar te geven.

Uitspraak

Dutroux zit een levenslange gevangenisstraf uit voor onder andere moord, verkrachting en marteling van jonge meisjes. Zijn ex-vrouw Michelle Martin is vorig jaar vervroegd vrijgelaten. Zij woont onder strenge voorwaarden in een klooster.

De rechter doet op 18 februari uitspraak.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl