NOS NieuwsAangepast

Schadeclaim om onteigening SNS

De activistische aandeelhouder Frans Faas vecht de rechtmatigheid aan van het onteigenen van achtergestelde obligaties van SNS. Hij richt daartoe de Stichting Obligatiehouders SNS op.

Faas wordt bestuurder van de stichting. Hij heeft zich eerder ingezet voor obligatiehouders van bedrijven als Versatel en Getronics. Claimjurist William Schonewille wordt advocaat van de stichting. Hij heeft ervaring met collectieve rechtszaken van gedupeerden van bijvoorbeeld aandelenleaseproducten.

VEB

De stichting zal de rechtmatigheid van de nationalisatie aanvechten bij de Raad van State. Faas zegt dat hij zich afvraagt of de Interventiewet wel gebruikt kan worden om obligatiehouders te onteigenen. Want obligatiehouders zijn geen eigenaren van de bank, dat zijn alleen de aandeelhouders. En dus kunnen ze volgens Faas ook niet zomaar onteigend worden.

De website van de stichting zal sosns.nl gaan heten.

Faas is de tweede die een schadeclaim indient vanwege de nationalisatie van SNS Reaal. De Vereniging van Effectenbezitters, VEB, maakte vrijdag bekend de onteigening aan te vechten bij de Ondernemingskamer.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl