Burgemeester verbiedt 'homoshirt'

De Antwerpse burgemeester Bart de Wever»
De Antwerpse burgemeester Bart de Wever AFP

De burgemeester van Antwerpen, Bart de Wever, heeft voor opschudding gezorgd door te zeggen dat werknemers van zijn stad geen 'regenboog-T-shirt' mogen dragen.

Daarmee zouden ze duidelijk kunnen maken dat ze homoseksueel zijn en dat kan niet, vindt De Wever. Volgens De Wever moeten ambtenaren die burgers helpen neutraal zijn.

"Een klant bij de stad Antwerpen heeft er geen boodschap aan te weten dat de loketbeambte een homoseksuele islamiet is die voor Vlaams Belang stemt", zegt hij in de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Bezorgde reactie

Homo-organisaties in België hebben bezorgd gereageerd en willen weten waar de grens ligt. Ze vragen zich af of een roze T-shirt straks ook niet meer mag.

Ook Belgische politici hebben gereageerd. Volgens de Open VLD is van iemand houden iets heel anders dan een geloofsovertuiging of een politieke voorkeur.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Doden bij granaatinslagen Donetsk Video In het oosten van Oekraïne zijn granaten ingeslagen op een schoolplein. De school staat in de stad...1 okt 2014, 386 keer afgespeeld
  • » Gouden Windei voor Capri-Sun drankje Audio Coca-Cola heeft een prijs gewonnen voor het drankje Capri-Sun Multivitamin. Het Gouden Windei, van...1 okt 2014, 103 keer afgespeeld
  • » Ivo Opstelten als James Bond Video "Opstelten. Ivo Opstelten". De minister van Veiligheid en Justitie kruipt voor één keer in de huid...1 okt 2014, 5299 keer afgespeeld

Meer video en audio