Burgemeester verbiedt 'homoshirt'

De Antwerpse burgemeester Bart de Wever»
De Antwerpse burgemeester Bart de Wever AFP

De burgemeester van Antwerpen, Bart de Wever, heeft voor opschudding gezorgd door te zeggen dat werknemers van zijn stad geen 'regenboog-T-shirt' mogen dragen.

Daarmee zouden ze duidelijk kunnen maken dat ze homoseksueel zijn en dat kan niet, vindt De Wever. Volgens De Wever moeten ambtenaren die burgers helpen neutraal zijn.

"Een klant bij de stad Antwerpen heeft er geen boodschap aan te weten dat de loketbeambte een homoseksuele islamiet is die voor Vlaams Belang stemt", zegt hij in de Belgische krant Het Nieuwsblad.

Bezorgde reactie

Homo-organisaties in België hebben bezorgd gereageerd en willen weten waar de grens ligt. Ze vragen zich af of een roze T-shirt straks ook niet meer mag.

Ook Belgische politici hebben gereageerd. Volgens de Open VLD is van iemand houden iets heel anders dan een geloofsovertuiging of een politieke voorkeur.

Deel deze pagina

Video en Audio

  • » Oekraïens leger herovert vliegveld Video Het Oekraïense leger heeft de daad bij het woord gevoegd. Voor het eerst is er op beperkte schaal...15 apr 2014, 643 keer afgespeeld
  • » Nog geen akkoord zorg Video Op het ministerie van volksgezondheid zitten op dit moment de coalitiepartijen PvdA en VVD en...15 apr 2014, 2692 keer afgespeeld
  • » Landelijk referendum vanaf 2015 mogelijk Video Een landelijk referendum. Vanaf volgend jaar kan dat in Nederland. De Eerste Kamer heeft ermee...15 apr 2014, 3034 keer afgespeeld

Meer video en audio