NOS NieuwsAangepast

SNS Reaal bedankt klanten

SNS Reaal bedankt in een paginagrote krantenadvertentie zijn klanten. "Wij waarderen het dat u de afgelopen periode vertrouwen heeft gehouden in onze organisatie en danken u daar hartelijk voor." De bank-verzekeraar noemt het vervelend dat de klanten de afgelopen tijd met onzekerheid zijn geconfronteerd.

Verder benadrukt de bank-verzekeraar dat er voor de klanten niets verandert. De nationalisatie die minister Dijsselbloem van Financiën gisteren bekendmaakte heeft voor u geen directe gevolgen, zo staat in de advertentie. De service blijft hetzelfde, alle producten lopen ongewijzigd door en "u behoudt de dienstverlening zoals u van ons gewend bent."

De advertentie staat vandaag alleen in het AD. Volgens een woordvoerder van SNS komt hij maandag ook in de Telegraaf en een aantal regionale kranten. Vanwege de deadline van de kranten lukte dat vandaag niet meer.

Aandeelhouders

Gisteren werd duidelijk dat niet alle klanten van SNS vertrouwen hebben gehouden. Spaarders haalden de afgelopen tijd miljarden weg bij SNS Reaal, zo liet De Nederlandsche Bank weten. Daarmee was er volgens de toezichthouder sprake van een "uiterst ernstige situatie".

Minister Dijsselbloem besloot tot een unieke vorm van nationalisatie, waarbij de aandeelhouders en houders van achtergestelde obligaties geen enkele compensatie krijgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl