NOS NieuwsAangepast

Twitter aangevallen door hackers

Het sociale medium Twitter is aangevallen door hackers. Volgens het bedrijf kunnen de aanvallers toegang hebben gehad tot persoonlijke gegevens van zo'n 250.000 gebruikers, zoals e-mailadressen, versleutelde wachtwoorden en andere data.

De mensen om wie het gaat hebben een mail gekregen van Twitter waarin hen te verstaan wordt gegeven dat ze een nieuw wachtwoord voor hun account moeten aanmaken. Het oude wachtwoord werkt niet meer.

Volgens Twitter konden medewerkers één aanval live volgen en tegenhouden. Het medium benadrukt dat het zeker niet het werk is van amateurs. De aanvallers gingen zeer geraffineerd te werk.

'Geïsoleerd incident'

Directeur Bob Lord van Twitter schrijft in een blog dat hij gelooft dat ook andere bedrijven en organisaties recentelijk op dezelfde manier aangevallen zijn. Hij gelooft niet dat het om een "geïsoleerd incident gaat" en verwijst daarbij naar de recente aanvallen op de New York Times en de Wall Street Journal.

Twitter raadt iedereen aan om nog eens goed naar zijn of haar wachtwoord te kijken. Ook moeten gebruikers Java-software uitschakelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl