NOS NieuwsAangepast

Dode bij rellen bij paleis Morsi

In Egypte blijft het onrustig. In de hoofdstad Caïro zijn demonstranten opnieuw slaags geraakt met de politie. Bij de protesten is een 23-jarige betoger doodgeschoten. Ook in andere Egyptische steden waren er opnieuw protesten.

De demonstranten protesteren tegen het beleid van president Morsi. De onvrede is groot door de voortdurende armoede, de onveiligheid en de werkloosheid.

De protesten waren georganiseerd door 15 groeperingen en partijen, die de Egyptenaren aanmoedigden om hun onvrede te uiten. Volgens zijn tegenstanders heeft Morsi de revolutie van 2011 verraden.

Benzinebommen

Betogers waren naar het paleis van president Morsi getrokken, waar ze met benzinebommen en vuurwerk naar de politie gooiden. Die reageerde met traangas en een waterkanon. Meer dan vijftig mensen raakten gewond.

De huidige ongeregeldheden begonnen op 24 januari in Caïro, twee jaar nadat de protesten begonnen die uiteindelijk leidden tot de val van toenmalig president Hosni Mubarak. De afgelopen week zijn in Egypte meer dan zestig mensen door geweld bij de protesten om het leven gekomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl