NOS NieuwsAangepast

Australische dj's niet vervolgd

De twee Australische dj's die in december het ziekenhuis belden waar Kate Middleton was opgenomen, worden niet vervolgd voor de dood van de zuster die het telefoontje doorverbond. Dat hebben Britse aanklagers laten weten.

Dj's Michael Christian en Mel Greig deden zich tijdens hun radioprogramma voor als prins Charles en koningin Elizabeth en belden naar het ziekenhuis waar de zwangere Kate was opgenomen vanwege misselijkheid. Verpleegkundige Jacintha Saldanha nam op en verbond de dj's door met de verpleegafdeling.

Details

Een collega, die ook niet door had dat ze in de maling werd genomen, gaf details over de gezondheid van Kate. Ze vertelde onder meer dat Kate sliep en dat ze stabiel was. De grap werd over de hele wereld uitgezonden.

De 46-jarige Saldanha werd een paar dagen na het incident dood aangetroffen in een gebouw vlak bij het ziekenhuis. Ze bleek zelfmoord te hebben gepleegd.

De aanklagers stellen dat de dj's niet verantwoordelijk gesteld kunnen worden voor de dood van Saldanha. "Hoewel misplaatst, was het telefoontje bedoeld als een onschuldig grapje", zei de hoofdaanklager.

Emotioneel

De dj's hebben zich na Saldanha's dood verontschuldigd in een emotioneel tv-interview. Ze zeiden onder meer dat ze nooit hadden verwacht dat ze doorverbonden zouden worden. Het radioprogramma waarvoor ze werkten, is uit de lucht gehaald.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl