NOS SportAangepast

Van der Garde in Formule 1

Giedo van der Garde is komend seizoen actief in de Formule 1. De 27-jarige coureur gaat rijden voor Caterham.

Van der Garde was afgelopen seizoen testrijder bij de Maleisisch-Britse renstal. Hij wordt stalgenoot van de Fransman Charles Pic.

De coureur is trots dat hij Nederland mag vertegenwoordigen in de Formule 1. "Ik houd van mijn land. Het geeft me een trots gevoel voor het rood, wit, blauw te rijden", zei hij bij zijn presentatie.

Spannende weken

"Het was de afgelopen weken heel spannend. Ik kon weinig anders doen dan wachten, het had geen zin me te mengen in de onderhandelingen. Dat heb ik in het volste vertrouwen overgelaten aan mijn management."

Van der Garde uit zich voorzichtig over zijn verwachtingen voor komend seizoen. "De voorbereiding is niet fantastisch, maar ik ben wel topfit, dus kan volgende week zo instappen tijdens de testraces in Jerez. Caterham is een jong team, we moeten nog veel leren. Het belangrijkste is dat ik weer lekker ga racen. Ik rol er vanzelf in."

Vorig jaar waren Heikki Kovalainen en Vitali Petrov actief voor Caterham. De beste prestatie was toen Petrovs elfde plaats in Brazilië.

Van der Garde greep elf jaar geleden de wereldtitel bij de karts. In 2007 won hij de World Series by Renault en de afgelopen vier jaar reed hij in de GP2. De laatste Nederlander in de Formule 1 was Christijan Albers (Spyker) in 2007.

Frijns testrijder

Van der Garde wordt de tweede Nederlandse coureur die actief is in de Formule 1. In november werd bekend dat de 21-jarige Robin Frijns testrijder wordt bij het Formule 1-team van Sauber.

De talentvolle coureur werd in 2012 kampioen in de Formule Renault 3.5 en mocht al eens testen in een F1-bolide van Sauber.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl