NOS NieuwsAangepast

VS tegen fusie biergiganten

De Amerikaanse overheid wil niet dat de bierreuzen Anheuser-Busch InBev en Grupo Modelo samengaan. Het ministerie van Justitie heeft een rechtszaak aangespannen om de fusie te voorkomen.

Justitie betoogt dat het fusiebedrijf met 46 procent een te groot deel van de Amerikaanse biermarkt in handen zal krijgen. Door de monopoliepositie zou het bedrijf de bierprijzen kunnen opdrijven.

Anheuser-Busch InBev maakte in juni bekend dat het Grupo Modelo wil overnemen. Met de fusie zou 15 miljard euro zijn gemoeid. In een reactie zegt het bedrijf zich fel te zullen verdedigen in de rechtszaal.

Dommelsch en Corona

Anheuser-Busch InBev is het grootste bierbedrijf wereldwijd. Het produceert onder andere Bud Light, het populairste binnenlandse bier van de VS. In Europa brouwt het Stella Artois en Dommelsch.

Het Mexicaanse Grupo Modelo produceert onder meer Corona, het bestverkochte buitenlandse bier in de VS. Samen zouden de bedrijven 150.000 werknemers in 24 landen hebben.

Beleggers reageerden negatief op de aankondiging van de Amerikaanse autoriteiten. Het aandeel Anheuser-Busch InBev zakte enkele procenten op de beurs.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl