Togo verder ten koste van Tunesië

Togo heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Afrika Cup.

In de laatste groepswedstrijd volstond een 1-1 gelijkspel tegen Tunesië, dat een overwinning nodig had.

Arbiter Daniel Bennett eiste een hoofdrol op. De Zuid-Afrikaan kende twee onterechte penalty's toe en wuifde drie zuivere strafschoppen weg.

Tunesië leek daarvan te profiteren. Een kwartier voor tijd mocht Khaled Mouelhi voor de tweede keer vanaf de stip aanleggen, maar zijn schot belandde op de paal.

Zijn eerste poging, na een half uur spelen, had wel een doelpunt opgeleverd. Serge Gakpe had eerder Togo op 1-0 gezet.

Bony redt punt Ivoorkust

Groepswinnaar Ivoorkust speelde in zijn laatste groepsduel met 2-2 gelijk tegen Algerije.

Alle doelpunten vielen kort achter elkaar. Na iets meer dan een uur spelen scoorden Sofiane Feghouli en Hilal Soudani voor Algerije.

Lang konden de Algerijen niet van hun voorsprong genieten. Didier Drogba, sinds maandag ploegmaat van Wesley Sneijder bij Galatasaray, kopte in de 77ste minuut de 2-1 binnen.

Wilfried Bony, die in de basis startte, maakte drie minuten later de gelijkmaker met een van richting veranderd schot.