NOS NieuwsAangepast

Rutte: risico's Groningen topprioriteit

De aanpak van de aardbevingsrisico's in Groningen krijgt bij het kabinet "absolute topprioriteit". Dat zei premier Rutte op een werkbezoek in de provincie. Rutte zei dat hij de angst bij de bewoners begrijpt en er alles aan wil doen om die weg te nemen.

"Mijn taak is nu om er met het kabinet voor te zorgen dat we de noodzakelijke vervolgstappen zetten. En ik ben er dus trots op dat we onmiddellijk - provincie, gemeente, Rijksoverheid en NAM - in de actiemodus zijn gegaan."

Rutte besprak de risico's van de gasboringen met de burgemeesters van Slochteren en Loppersum, de commissaris van de Koningin en de voorzitter van de Groningse veiligheidsregio.

Alternatieve methodes

Eerder deze week ging minister Kamp al naar Groningen. Hij liet weten dat de huidige schade zo snel mogelijk moet worden hersteld en dat er onderzoek wordt gedaan naar alternatieve methodes van gaswinning.

Kamp publiceerde vorige week een onderzoek waaruit bleek dat aardbevingen naar aanleiding van gaswinning de komende jaren sterker kunnen worden dan eerder werd gedacht.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl