NOS NieuwsAangepast

Philips verkoopt elektronicatak

Philips verkoopt het laatste deel van zijn consumentenelektronicatak aan het Japanse Funai voor 150 miljoen euro. Het bedrijf wil zich meer richten op gezondheid en duurzaamheid.

Met deze overeenkomst heeft Philips zo goed als alle activiteiten op het gebied van consumentenelektronica de deur uit gedaan. Vorig jaar zette het bedrijf de televisieactiviteiten op afstand door een joint-venture met het Chinese TPV. Alleen afstandsbedieningen blijft Philips voorlopig nog maken.

Onder de consumentenelektronicatak vallen alle audio-, video- en multimediaproducten, zoals cd-spelers, mp3-spelers, dvd-spelers, maar ook koptelefoons en andere accessoires. Funai gaat deze onder de merknaam Philips verkopen en betaalt daarvoor een jaarlijkse vergoeding aan het Nederlandse bedrijf.

De kwaliteit van de producten blijft gewaarborgd, zo benadrukt een woordvoerder. Philips houdt daar toezicht op. Philips werkt al 25 jaar samen met Funai.

Volgens de zegsman maakt Philips winst op de verkoop van de activiteiten. In de tweede helft van dit jaar maakt het bedrijf bekend hoeveel.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl