NOS NieuwsAangepast

Bord Buitenboys korte tijd weg

Bij voetbalclub Buitenboys in Almere is een van de reclameborden die waren aangebracht na het fatale incident met grensrechter Richard Nieuwenhuizen korte tijd weggeweest.

Op het bord stond de tekst 'Zonder respect geen voetbal'. Volgens voorzitter Oost van Buitenboys was het bord vanmiddag opeens verdwenen. De club loofde meteen via Twitter een beloning van 100 euro uit voor de tip die naar de daders zou leiden. Een paar uur later was het bord weer terug, zegt bestuurslid Mueller.

Japan

Mueller denkt dat iemand een grap heeft willen uithalen, maar geschrokken is van alle commotie die op Twitter losbarstte. De club gaat in elk geval aangifte doen wegens diefstal.

Buitenboys kwam in december in het nieuws door het overlijden van grensrechter Nieuwenhuizen. Die werd na afloop van een jeugdwedstrijd tegen SV Nieuw Sloten door een aantal bezoekende spelers zo hard geschopt en geslagen dat hij even later onwel werd en vervolgens in het ziekenhuis overleed.

Het incident leidde tot grote verontwaardiging . Op 8 en 9 december werden alle amateurwedstrijden afgelast en bij de duels in het betaald voetbal en op het WK voor clubs in Japan werd een minuut stilte in acht genomen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl