NOS NieuwsAangepast

Doden door noodweer in Australië

In het oosten van Australië zijn zeker vier mensen om het leven gekomen door noodweer. Delen van Queensland en het noorden van New South Wales staan onder water na zware regenval en een zware storm.

Twee jaar geleden werd hetzelfde gebied ook al getroffen door overstromingen. Toen vielen 35 doden. Volgens deelstaatpremier Newman van Queensland is de situatie nu niet zo ernstig als toen, maar hij zegt wel dat de situatie op sommige plaatsen ernstig is.

Veel regen

Het zwaarst getroffen is de stad Bundaberg. Daar moest het leger 1500 mensen redden die de ondergelopen stad niet meer uit konden. De inwoners was opgedragen Bundaberg te verlaten. Het water stroomt met zo'n 70 kilometer per uur door de straten, waardoor huizen dreigen te bezwijken. Honderden mensen hebben de nacht doorgebracht in een opvangcentrum. De Burnett River bij Bundaberg bereikt in de loop van dinsdag zijn hoogste punt.

De storm koerst nu verder naar Sydney, waar hij de komende uren zal aankomen. In de stad wordt veel regen verwacht, maar tot grote problemen gaat dat waarschijnlijk niet leiden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl