NOS NieuwsAangepast

Ergste nachtclubbrand sinds 2000

De brand afgelopen nacht in de Braziliaanse stad Santa Maria, waarbij zeker 232 doden zijn gevallen, is de ernstigste in een nachtclub sinds 2000. Een overzicht van de grootste branden in deze eeuw, waarbij honderd of meer dan honderd doden vielen.

December 2009: In Chromoja losjad ('Het lamme paard') in het Russische Perm ontstaat brand door het ontsteken van vuurwerk. Hierdoor komen meer dan 150 mensen om het leven.

December 2004: In een overvolle nachtclub in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires komen 194 mensen om bij een brand die sterk doet denken aan die in Santa Maria. Het vuur wordt veroorzaakt door fans van een optredende band die met fakkels onbedoeld isolatiemateriaal in het plafond aansteken. De eigenaar en een concertpromotor worden later veroordeeld tot twintig jaar cel.

Februari 2003: in West Warwick in de Amerikaanse staat Rhode Island kost een uiterst felle brand het leven aan honderd mensen. Ook hier is vuurwerk de oorzaak. Dat wordt afgestoken bij het optreden van de band Great White.

December 2000: Een brand in een winkel in de Chinese stad Luoyang slaat over naar een disco op een hogere etage. 309 mensen verliezen hierbij het leven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl